Çatal, kaşık, bıçaklarınızı yeniden parlatmak mümkün! Çıkmayan inatçı lekeler için tavsiyeler

Kaşık, çatal, bıçak, tencere, tava yüzeylerinde oluşan lekeler can sıkıcı olabiliyor. İnatçı lekeler, bulaşık makinesinde yahut elde yıkansa bile çıkmıyor.

Bu lekeler, çatal bıçak grubu kurulama bezi ile kurutulmak yerine kendi kendine kurumaya bırakıldığında oluşuyor.

Bunu önlemek istiyorsanız, çatal bıçak grubunu pak olduğunda çabucak kurutmak en uygunu.

ÇATAL, BIÇAKLARDA OLUŞAN LEKELER NASIL ÇIKARILIR?

Kaşık, çatal, bıçak, tencere, tava yüzeylerinde oluşan inatçı lekeleri limon suyu ile çıkarmak mümkün. Büyük bir bardak alın ve yaklaşık üçte ikisini doldurun. Bıçaklarınızı yahut öbür çatal-bıçak gruplarınızı, bıçak kısmı suyu içinde olacak biçimde bardağa koyun.

Yaklaşık 5-7 dakika bekletin ve akabinde çatal bıçak ekibini çıkarın. Bir bulaşık telinin yumuşak tarafıyla ovarak temizleyin ve akabinde ılık su altında durulayın. Pak bir kurulama beziyle kurulayın ve pas lekelerinin kaybolduğunu göreceksiniz.

KARBONAT YÖNTEMİ

Temiz bir modül bezi, musluk suyu altında ıslatın. Üzerinde 1 tatlı kaşığı karbonat ek edin. Karbonatlı bez ile kaşığı ovalayıp, pas lekesinin çıkmasını sağlayın. Gerekirse süreci tekrar edin. Bol su ile duruladıktan sonra pak bir bez ile kurulayın.

SİRKE YÖNTEMİ

Pas lekesi olan kaşıkları, üzerine çıkacak kadar sirke dolu bir kabın içerisinde 1 saat boyunca bekletin. Pas lekesi hafifse, sirkeye batırılmış bir bez ile silmeyi deneyin. Bol su ile duruladıktan sonra pak bir bez ile kurulayın.

LİMON TUZU (SİTRİK ASİT) YÖNTEMİ

Paslı kaşığı plastik bir kap içine alın. Üzerine limon tuzu ekleyip, akabinde sıcak su dökün. İnatçı pas lekeleri için bir gece boyunca bu karışımda bekletip, sonraki sabah bol su ile duruladıktan sonra pak bir bez ile kurulayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir